Rechter stelt bondhouders in gelijk bij Taberna zaak

Rechter stelt bondhouders in gelijk bij Taberna zaak

Amsterdam, 20 januari 2015; Op 16 januari diende het hoger beroep in de Taberna zaak voor de rechter in Canada. Direct na de zitting heeft de rechter uitspraak gedaan in het voordeel van de bondhouders. Theoretisch zou Taberna gedurende 60 dagen ook op deze tweede uitspraak van de rechter nog beroep kunnen aantekenen. Dit is echter zeer onwaarschijnlijk.

De Stichting moest veel juridische inspanningen verrichten om de Taberna zaak tot een goed einde te brengen. Karel de Vries, voorzitter van de Stichting, kwam zaterdag als een tevreden man terug uit Canada.

Eerder deed de Canadese rechter de uitspraak waarbij de Stichting in het gelijk werd gesteld. Het standpunt van de Stichting is dat de Taberna houders achtergesteld zijn ten opzichte van de bondhouders en dus eerst de bondhouders hun geld behoren terug te krijgen voordat Taberna een uitkering toekomt. De zaak betreft een geschil over circa 40 miljoen euro.

Bij een definitieve beslissing van de zaak krijgen de bondhouders naar berekening van de Stichting voor bijvoorbeeld een Corporate Bond een extra uitkering van circa  € 400 per bond, in een combinatie van aandelen en contante uitkeringen, mede gebaseerd op de verwachting van de Monitor zoals gepresenteerd in het 23e Verslag van de Monitor. De Stichting heeft nog geen informatie van de Monitor wanneer tot uitkering zal worden overgegaan maar verwacht dat dit einde eerste kwartaal zal zijn.