Update herstructurering HII

Eindhoven, 25 juli 2017; Bij de beëindiging van de CCAA, de herstructurering van HII, zal nog een slotuitkering in contanten plaatsvinden. Zoals eerder vermeld wacht de afsluiting van de CCAA voornamelijk op de verkoop van nog enkele vastgoedobjecten.
Bij de verkoop van één van de laatst resterende bedrijfscomplexen is vertraging ontstaan mede door aanvullende milieu- en veiligheidseisen die bij een inspectie in 2016 naar voren zijn gekomen. Door het aantrekken van de markt voor commercieel vastgoed verwacht de Monitor dat uit dit object meer middelen voor de crediteuren kunnen gaan resteren. Er zijn diverse geïnteresseerde kopers maar die willen dat eerst de vergunningen weer rond zijn. Om een betere prijs te realiseren beveelt ook de makelaar aan eerst te wachten tot de vergunningen zijn verlengd. Daar zijn tevens overheden bij betrokken waardoor er beperkte invloed is het te versnellen.
Naar verwachting eind derde kwartaal doen de overheden uitspraak over de verlenging van de benodigde vergunningen. Daarna kunnen de verkooponderhandelingen worden afgerond.
Rond 29 september brengt de Monitor weer verslag uit voor de rechter en aan de crediteuren. Met de huidige inzichten is het streven van de Monitor lopende het 4e kwartaal 2017 de CCAA af te ronden. Hopelijk gaat het uitbetalen van de slotuitkering in contanten dat kwartaal ook plaatsvinden. Zie voor meer informatie onze meest recente nieuwsbrief, (klik hier).