Resterende einduitkeringen overgedragen aan ministerie

Eindhoven, 14 maart 2023. Resterende niet geïnde vorderingen op de einduitkering uit hoofde van Homburg Bonds zijn 17 november 2022 door de Stichting overgedragen aan de Consignatiekas van het Ministerie van Financiën. Totaal betrof het 92 vorderingen van in totaal € 34.309, gemiddeld € 373 per houder. De betreffende bondhouders of hun rechtsopvolgers (bijvoorbeeld erfgenamen) kunnen nog 20 jaar na genoemde deponeringsdatum zonder verdere kosten de vordering opvragen bij het ministerie. De resterende einduitkeringslijst is zichtbaar bij het ministerie onder de volgende link met de zoekopdracht “Homburg Bonds”.

Op de website van het ministerie staat een instructie hoe en bij wie aanspraak gemaakt kan worden op een bedrag in de consignatiekas. U dient enkel aan te tonen dat u de tenaamgestelde of rechtsopvolger van de tenaamgestelde bent. U hoeft geen originele documentatie van de Homburg Bonds mee te sturen. Het gaat dus met name om een kopie legitimatiebewijs en/of een verklaring van erfrecht, indien van toepassing.

Na in 2022 de laatste uitbetalingen te hebben gedaan heeft de Stichting op 31 januari 2022 een ontbindingsbesluit genomen en is per 25 januari 2023 definitief opgeheven.