Webcast met interviews over het Plan en de Crediteurenvergadering

Amsterdam 18 mei: Vanaf heden is via deze website (Web-TV) een webcast te bezichtigen met een nadere toelichting op het voorliggende herstructureringsplan en de keuzes die de obligatiehouders hebben. In een interview van circa 45 minuten geven de door de rechtbank benoemde Monitor, Pierre Laporte (Deloitte), Jan Schöningh (President & CEO, Homburg Invest Inc) en Marian Hogeslag (Stichting Homburg Bonds) een nadere toelichting. Het is zeer aan te bevelen deze webcast te bekijken ter ondersteuning van de u voorliggende keuzes.


 

Aanleiding

Op 9 september 2011 heeft Homburg Invest. Inc ("HII") en zes van haar dochterondernemingen, waaronder Homburg Shareco Inc. ("Shareco") een insolventie (uitstel van betaling) procedure ingediend bij de rechtbank in Canada onder de regels van de Canadese Companies' Creditors Arrangement Act ("CCAA").

Lees meer:

HII maakt bezwaar tegen intrekken AFM vergunning

Homburg had al eerder aangekondigd de AFM-maatregel te zullen aanvechten en daarbij alle juridische stappen te overwegen. Zonder deze vergunning om actief te zijn als beleggingsinstelling kan het vastgoedfonds geen nieuw eigen vermogen aantrekken in Nederland.

Jan Schoning, voorzitter en algemeen directeur van Homburg Invest, noemt de intrekking van de vergunning door de AFM voorbarig, omdat het bedrijf aan het herstructureren is. "Er zijn verschillende instrumenten, waarmee de herstructurering kan worden uitgevoerd en het uitgeven van aandelen kan in dit verband een optie zijn. Ik denk dat het in het belang van de obligatiehouders is als alle opties op tafel blijven, maar die weg is vooralsnog geblokkeerd door de intrekking van de vergunning door de AFM", aldus Schoningh in een persverklaring.

De AFM, die sinds 2009 onderzoek deed naar het vastgoedfonds, trok de vergunning op 23 november van vorig jaar in, omdat het bedrijf niet volledig en niet tijdig reageerde op informatieverzoeken. Maatregelen om de bedrijfsvoering integer te krijgen, hadden volgens de AFM evenmin tot resultaat geleid.

Het in Amsterdam genoteerde aandeel Homburg Invest werd september vorig jaar op het 'strafbankje' geplaatst van beursorganisatie Euronext, nadat een Canadese rechtbank het vastgoedfonds uitstel van betaling had verleend.

Als de noteringsmaatregel langer dan een jaar duurt, zal de notering van het fonds worden beeindigd. In Canada is de beursnotering al beeindigd, omdat het vastgoedfonds niet langer aan de voorwaarden voldeed.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(END) Dow Jones Newswires

January 05, 2012 05:30 ET (10:30 GMT)

Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc

vervolg op aanleiding

Op 9 september 2011 heeft Homburg Invest. Inc ("HII") en zes van haar dochterondernemingen, waaronder Homburg Shareco Inc. ("Shareco") een insolventie (uitstel van betaling) procedure ingediend bij de rechtbank in Canada onder de regels van de Canadese Companies' Creditors Arrangement Act ("CCAA").

lees meer: