Homburg Invest verkoopt belang in Canadees vastgoedfonds

Op 25 november 2011 heeft Canmarc REIT een bod gekregen op al haar aandelen van een ander Canadees vastgoedfonds Cominar. Aanvankelijk werd dit bod door Canmarc REIT gezien als vijandig en niet gewenst voor alle betrokkenen, waaronder de aandeelhouders. Op 17 januari 2012 heeft Cominar het bod verhoogd naar CAD 16,50 per aandeel. Totaal ligt het bod circa 25% hoger dan de beurskoers van voor het bod. Na deze verhoging steunt Canmarc REIT het bod van Cominar. De prijs per aandeel wordt als fair gezien en aandeelhouders van Canmarc REIT wordt geadviseerd de aandelen aan te bieden.

De transactie levert HII circa € 110 miljoen aan cash. HII en de bewindvoerder onderschrijven het bod van Cominar op een prijs van minimaal CAD 16,50 per aandeel en hebben de rechter in Canada goedkeuring gevraagd aandelen Canmarc, gehouden door HII, voor minimaal CAD 16,50 te verkopen. De rechter is hiermee 20 januari jl. onder bepaalde voorwaarden akkoord gegaan. Onder de CCAA procedure moet de rechter goedkeuring geven aan dit soort belangrijke transacties voor HII. De belangrijkste voorwaarde is dat HII vooralsnog maximaal CAD 10 miljoen (circa € 7,7 miljoen) mag benutten voor zijn operationele bedrijfsvoering en herstructurering.

Ook met de Stichtingen is overleg geweest. Voor de obligatiehouders is het van groot belang dat vastgoed voor een goede prijs liquide wordt gemaakt. Dit vergroot de opties om tot een goede herstructurering te komen en dat obligatiehouders zo min mogelijk financiële schade lijden. De Stichtingen onderschrijven het bod en zijn van mening dat deze transactie in het belang is van de obligatiehouders.

De transactie levert HII tevens een boekwinst van circa € 25 miljoen op, verdeeld over het vierde kwartaal 2011 en het eerste kwartaal van 2012.