Reactie op persbericht Catalyst Capital Group van 4 februari 2013

De Stichting heeft kennis genomen van het persbericht van Catalyst Capital Group (Catalyst) van 4 februari 2013. Een aantal van de mededelingen die Catalyst in dit persbericht doet - in het bijzonder haar mededeling over de houding van de Stichting ten aanzien van het gedeeltelijk tenderbod van Catalyst - is pertinent onjuist.

De Stichting spreekt met kracht tegen dat zij het bod van Catalyst op enigerlei wijze heeft verwelkomd. De Stichting heeft steeds – ook in haar berichtgeving aan de obligatiehouders - benadrukt dat zij van mening is dat het bod van Catalyst niet in het belang van alle obligatiehouders is, onder meer vanwege de aanmeldingsdrempel van 33,33%. Indien deze drempel niet wordt gehaald, is Catalyst niet verplicht de aangemelde obligaties te kopen. Daarnaast heeft de Stichting gewezen op het feit dat het bod bepaalt dat Catalyst niet verplicht is aanmeldingen boven de drempel van 33,33% te accepteren. Tot slot heeft de Stichting steeds gemeld dat individuele obligatiehouders een eigen afweging dienen te maken en een zelfstandige beslissing dienen te nemen over het bod van Catalyst.

De Stichting heeft op basis van alle nu bekende gegevens nog steeds vertrouwen in het voor te leggen herstructureringsplan en zet haar overleg met HII en de Monitor voort teneinde een indiening van het plan op 6 februari 2013 mogelijk te maken.

Het is de Stichting overigens niet bekend hoeveel obligatiehouders zijn ingegaan op het bod van Catalyst.