Webcast met interviews over het Plan en de Crediteurenvergadering

Amsterdam 18 mei: Vanaf heden is via deze website (Web-TV) een webcast te bezichtigen met een nadere toelichting op het voorliggende herstructureringsplan en de keuzes die de obligatiehouders hebben. In een interview van circa 45 minuten geven de door de rechtbank benoemde Monitor, Pierre Laporte (Deloitte), Jan Schöningh (President & CEO, Homburg Invest Inc) en Marian Hogeslag (Stichting Homburg Bonds) een nadere toelichting. Het is zeer aan te bevelen deze webcast te bekijken ter ondersteuning van de u voorliggende keuzes.


 

Aanleiding

Op 9 september 2011 heeft Homburg Invest. Inc ("HII") en zes van haar dochterondernemingen, waaronder Homburg Shareco Inc. ("Shareco") een insolventie (uitstel van betaling) procedure ingediend bij de rechtbank in Canada onder de regels van de Canadese Companies' Creditors Arrangement Act ("CCAA").

Lees meer:

Biedingen door andere partijen

Zoals tijdens de vergadering op 13 februari 2013 werd aangekondigd, heeft een potentieel geïnteresseerde derde partij zich gemeld voor een mogelijk bod op de Homburg Mortgage Bonds en Corporate Bonds. Deze nieuwe potentiële investeerder heeft inmiddels een vertrouwelijkheidsverklaring getekend om toegang te krijgen tot informatie van Homburg Invest Inc. (HII) waarop een mogelijk bod kan worden gebaseerd. Het betreft een gerenommeerde Amerikaanse investeerder met een aanzienlijk beheerd vermogen en ervaring met direct vastgoed. Het voorstel van deze investeerder, of het afzien ervan, wordt uiterlijk medio maart verwacht. De Stichting geeft bondhouders in overweging het voorgaande te betrekken in hun afwegingen om al dan niet op reeds uitgebrachte biedingen in te gaan.

In dit verband geeft de Stichting ook aan dat HII momenteel onderzoekt of andere partijen geïnteresseerd zijn een bod te doen. Alle potentiële geïnteresseerde investeerders dienen in elk geval eenzelfde biedingsprocedure te volgen. Ook Catalyst zal hiertoe in de gelegenheid worden gesteld. Aan alle geïnteresseerde partijen zal worden verzocht uiterlijk voor een bepaalde datum met een bod te komen. Zodoende hoopt de Stichting uiterlijk medio maart 2013 de obligatiehouders nader te kunnen informeren en of zij eventueel één van de door potentiële investeerders uitgebrachte biedingen kan ondersteunen.

Hangende de periode waarin potentiële bieders mogelijk een bod op de obligaties uitbrengen, hecht de Stichting eraan dat de herstructurering van HII geen vertraging oploopt. Op 6 februari 2013 is reeds het herstructureringsplan openbaar gemaakt. Op 28 februari 2013 is een zitting bij het gerechtshof in Montréal gepland. Tijdens deze zitting zal HII de informatiecirculaire bij het herstructureringsplan openbaar maken en toestemming vragen voor (het organiseren van) de vergadering begin april 2013 waarin crediteuren van HII (waaronder obligatiehouders) kunnen stemmen over het herstructureringsplan.

vervolg op aanleiding

Op 9 september 2011 heeft Homburg Invest. Inc ("HII") en zes van haar dochterondernemingen, waaronder Homburg Shareco Inc. ("Shareco") een insolventie (uitstel van betaling) procedure ingediend bij de rechtbank in Canada onder de regels van de Canadese Companies' Creditors Arrangement Act ("CCAA").

lees meer: