Crediteurenbijeenkomsten op 30 mei a.s.

Crediteurenbijeenkomsten op 30 mei a.s.

Tijdens de zitting op 29 april 2013 heeft de rechter op basis van het aangepaste herstructureringsplan en de daarbij behorende overige documenten bepaald dat de crediteurenvergadering waarin de schuldeisers van Homburg Invest Inc. (HII) (waaronder de obligatiehouders) kunnen stemmen over het aangepaste herstructureringsplan plaatsvindt op 30 mei 2013. De Stichting is verheugd dat na een lange periode van onzekerheid eindelijk gestemd kan worden over het herstructureringsplan. Aanvankelijk zou het hof tijdens de zitting op 26 april 2013 een definitieve datum bepalen voor de crediteurenvergadering van HII, maar wegens familieomstandigheden van de rechter heeft op 26 april 2013 slechts een korte zitting bij het gerechtshof plaatsgevonden en is de zitting verdaagd tot 29 april 2013.

Extra optie Catalyst toch in herstructureringsplan

Nadat aanvankelijk de onderhandelingen tussen The Catalyst Capital Group Inc. (Catalyst) en HII over aanpassingen in het herstructureringsplan onder de voorwaarden van de steunovereenkomst (zie onze nieuwsbrief van 17 april 2013) waren stukgelopen, bleek op vrijdag 26 april 2013 dat Catalyst toch bereid was aan de voorwaarden van HII en de Stichting te voldoen, zodat uiteindelijk alsnog overeenstemming met Catalyst is bereikt over aanpassing van het herstructureringsplan voor HII en de daarbij behorende documentatie. Een van de aanvullende voorwaarden van de Stichting betrof een betaling van CAD 1 miljoen aan HII ter dekking van de juridische kosten aan de zijde van HII (en de Stichting) als gevolg van de betrokkenheid van Catalyst. Aan deze voorwaarde heeft Catalyst voldaan.

De aanpassing van het herstructureringsplan zoals die nu in een nieuwe steunovereenkomst is overeengekomen tussen HII en Catalyst voorziet erin dat een extra optie is opgenomen in het plan, waarbij obligatiehouders kunnen kiezen om vervroegd hun belang in Newco tegen een bepaalde korting (ten opzichte van de geschatte waarde van het belang in Newco) aan Catalyst te verkopen, in welk geval zij hiervoor een betaling in geld zullen ontvangen. Obligatiehouders kunnen ook kiezen om als aandeelhouder te blijven deelnemen in Newco.

Voortgang

HII en de Monitor zullen de komende periode in overleg met de Stichting de verdere voorbereidingen treffen voor de  crediteurenvergaderingen van 30 mei 2013. Op korte termijn ontvangt iedere obligatiehouder van HII een informatiecirculaire, stemvolmacht en overige documentatie die relevant is voor (het bijwonen van) de crediteurenvergadering. Aangezien het herstructureringsplan een lang, juridisch ingewikkeld document is dat wellicht niet voor alle obligatiehouders even goed te begrijpen is, zal de Stichting samen met haar adviseurs in een volgende nieuwsbrief een korte samenvatting van het plan en een uiteenzetting van/toelichting op de verschillende opties daarin voor obligatiehouders opnemen.