Persbericht Homburg Invest

MONTRÉAL, 3 juni 2013 - Homburg Invest Inc. (“Homburg Invest” of de “Onderneming”) maakt vandaag bekend dat de betrokken crediteuren van Homburg Invest en Homburg Shareco Inc. (“Shareco”) het tweede gezamenlijke gewijzigde en herziene ‘Plan of Compromise and Reorganization’ (het “HII/Shareco Plan”), dat betrekking heeft op Homburg Invest en Shareco naar aanleiding van de Companies’ Creditors Arrangement Act (Canada) (“CCAA”), hebben goedgekeurd. De betrokken crediteuren van Homburg Realty Fund (61) Limited Partnership (“Homco 61”) hebben eveneens hun goedkeuring gegeven aan het ‘Plan of Compromise’ van Homco 61 (het “Homco 61 Plan” en, samen met het HII/Shareco Plan, de “Plannen”).

Homburg Invest zal op 5 juni 2013 goedkeuring van de Plannen aanvragen via zogeheten ‘sanction and vesting orders’ van de Superiour Court van Québec (Handelsafdeling) (de “Superiour Court”). Indien de Superiour Court de Plannen goedkeurt zal Homburg Invest de Plannen gaan implementeren, nadat aan alle opschortende voorwaarden van de Plannen is voldaan, waaronder het verkrijgen van de nodige goedkeuring van toezichthoudende instanties.

Beide Plannen zijn goedgekeurd door een tweederde meerderheid van de betrokken crediteuren met bewezen stemrechten. Deze stemrechten zijn persoonlijk of via volmacht uitgebracht tijdens de crediteurenbijeenkomst, zoals vereist door de CCAA. De definitieve uitslag van de stemming zal worden vermeld in het rapport van de Monitor aan de Superiour Court met betrekking tot de goedkeuring van de Plannen.

Beide Plannen zijn beschikbaar op de website van de Monitor, evenals meer informatie over het CCAA-herstructureringsproces van Homburg Invest (http://www.deloitte.com/ca/homburg-invest).

Over Homburg Invest

Homburg Invest Inc. bezit een gespreide portefeuille van commercieel vastgoed (waaronder kantoren, winkels, industriële objecten en ontwikkelingsvastgoed) verspreid over Canada, Europa en de Verenigde Staten.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte informatie zoals bedoeld in de Canadese effectenwetgeving. Toekomstgerichte informatie of uitspraken kenmerken zich door het gebruik van toekomstgerichte woorden als ‘zal’, ‘is van plan om’, de ontkennende vorm daarvan of vergelijkbare variaties daarop. De werkelijk behaalde resultaten van de met deze uitspraken beschreven gebeurtenissen kunnen dan ook wezenlijk verschillen van hetgeen door deze verwachtingen wordt uitgesproken of gesuggereerd. Dergelijke uitspraken zijn in zijn geheel onderhevig aan risico’s en onzekerheden die inherent verbonden zijn aan verwachtingen voor de toekomst. Een aantal belangrijke factoren die ertoe kan leiden dat de werkelijk behaalde resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen is onder andere de uitkomst van het lopende herstructureringsproces, vertragingen in de CCAA-procedure, algemene economische en marktfactoren, verandering van regelgeving vanuit de overheid en de factoren die worden beschreven in de documenten die Homburg Invest van tijd tot tijd in Canada indient bij de effectentoezichthouder, inclusief en met name de Informatiebrief zoals verstuurd door Homburg Invest aan haar crediteuren. Deze is tevens beschikbaar op de website van SEDAR (www.sedar.com). Deze waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken omvat alle toekomstgerichte uitspraken door Homburg Invest en individuen die namens Homburg Invest handelen. Tenzij anders door de wet vereist of bepaald, gelden deze toekomstgerichte uitspraken slechts vanaf de publicatiedatum van dit persbericht en aanvaardt Homburg Invest geen enkele verplichting om deze toekomstverwachtingen te actualiseren.