Webcast met interviews over het Plan en de Crediteurenvergadering

Amsterdam 18 mei: Vanaf heden is via deze website (Web-TV) een webcast te bezichtigen met een nadere toelichting op het voorliggende herstructureringsplan en de keuzes die de obligatiehouders hebben. In een interview van circa 45 minuten geven de door de rechtbank benoemde Monitor, Pierre Laporte (Deloitte), Jan Schöningh (President & CEO, Homburg Invest Inc) en Marian Hogeslag (Stichting Homburg Bonds) een nadere toelichting. Het is zeer aan te bevelen deze webcast te bekijken ter ondersteuning van de u voorliggende keuzes.


 

Aanleiding

Op 9 september 2011 heeft Homburg Invest. Inc ("HII") en zes van haar dochterondernemingen, waaronder Homburg Shareco Inc. ("Shareco") een insolventie (uitstel van betaling) procedure ingediend bij de rechtbank in Canada onder de regels van de Canadese Companies' Creditors Arrangement Act ("CCAA").

Lees meer:

Bericht Nova Capital

Amsterdam 22-02-13: Op 21 februari 2013 ontving een groot aantal obligatiehouders een bericht van Nova Capital. Nova Capital maakt geen deel uit van de groep van Homburg Invest Inc. en heeft ook geen enkele relatie met de Stichting. Nova Capital nodigt obligatiehouders kennelijk uit een bod te doen op aandelen "Homburg Eastern Europe Fund B.V. (HEEF)" en probeert daarmee deze aandelen aan obligatiehouders te verkopen. Mogelijk is door dit bericht verwarring ontstaan bij houders van Homburg-obligaties. Het bericht van Nova Capital heeft geen betrekking op (en betreft ook geen bod op) Homburg-obligaties. Indien u niet wilt ingaan op het bod (de uitnodiging tot het doen van een bieding op HEEF-aandelen) van Nova Capital hoeft u verder niets te doen.

Biedingen door andere partijen

Amsterdam 20-02-13: Zoals tijdens de vergadering op 13 februari 2013 werd aangekondigd, heeft een potentieel geïnteresseerde derde partij zich gemeld voor een mogelijk bod op de Homburg Mortgage Bonds en Corporate Bonds. Deze nieuwe potentiële investeerder heeft inmiddels een vertrouwelijkheidsverklaring getekend om toegang te krijgen tot informatie van Homburg Invest Inc. (HII) waarop een mogelijk bod kan worden gebaseerd. Het betreft een gerenommeerde Amerikaanse investeerder met een aanzienlijk beheerd vermogen en ervaring met direct vastgoed. Het voorstel van deze investeerder, of het afzien ervan, wordt uiterlijk medio maart verwacht. De Stichting geeft bondhouders in overweging het voorgaande te betrekken in hun afwegingen om al dan niet op reeds uitgebrachte biedingen in te gaan.

VJ Commentaar: Hoe Catalyst de obligatiebeleggers van Homburg Bonds paait

VJ, 15-02-2013: In het publicitaire geweld rond het nieuwe woningakkoord en de perikelen met betrekking tot de nationalisatie van SNS Reaal, is een andere interessante vastgoedkwestie ondergesneeuwd geraakt. Ik heb het over de verbeten strijd die de Canadese partij Catalyst voert om de Homburg Bonds in handen te krijgen. Het gaat er nogal amateuristisch aan toe.

Belangrijk nieuws voor houders van Mortgage bond 6

Amsterdam 16-02-13: Tot zekerheid voor de terugbetaling van de ingelegde gelden aan de houders van de bonds 6 is onder meer een pandrecht ten gunste van de Stichting op de participaties van Homburg Invest Inc. in Homco 61 gevestigd. Deze participatie (en daarmee het pandrecht) vertegenwoordigt geen waarde, maar mogelijk zijn er andere bronnen van opbrengst (uit niet-vastgoedobjecten) voor de houders van bonds 6. Dit wordt op dit moment onderzocht door de Monitor en kan mogelijk leiden tot een hogere opbrengst voor de houders van bond 6.

Zodra ons hierover meer bekend is, stellen wij u op de hoogte.

Laatste Nieuws

Amsterdam 13-02-13: Naast The Catalyst Capital Group Inc. (Catalyst) heeft zich deze week een andere potentiële investeerder met een goede reputatie gemeld. Deze partij overweegt op dit moment een cash bod te doen op alle uitstaande Corporate en Mortgage Bonds vóórdat de aanmeldingstermijn van het bod van Catalyst afloopt. Dit bod zou – volgens deze investeerder - een materieel hoger bod kunnen zijn dan het laatste bod van Catalyst. De Stichting zal u zo snel mogelijk nader informeren over deze nieuwe ontwikkeling. Zie ook "media berichten": Gevecht om Homburg-bonds

 

20e nieuwsbrief

Amsterdam 20 februari 2013: Vandaag is onze 20 ste nieuwsbrief uitgebracht die ondermeer ingaat op biedingen van derden.  De nieuwsbrief kunt u downloaden onder menu "documenten" en submenu "nieuwsbrieven".

vervolg op aanleiding

Op 9 september 2011 heeft Homburg Invest. Inc ("HII") en zes van haar dochterondernemingen, waaronder Homburg Shareco Inc. ("Shareco") een insolventie (uitstel van betaling) procedure ingediend bij de rechtbank in Canada onder de regels van de Canadese Companies' Creditors Arrangement Act ("CCAA").

lees meer: