Obligatiehouders stemmen in met Funding Motion

Op 9 en 10 mei jongstleden vonden de Obligatiehouders vergaderingen plaats voor de houders van Homburg Mortgage Bonds, Corporate Bonds en Capital Securities.

De vergaderingen gingen van start met drie informatieve presentaties van Homburg Invest inc, de onafhankelijke Monitor van Deloitte en de Stichtingen die de belangen van de obligatiehouders vertegenwoordigen.

Na de informatieve presentaties hebben de obligatiehouders volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vragen te stellen.

Aan het eind van de vergaderingen werd het voorstel in stemming gebracht omtrent de wijze van kostenvergoeding van de Stichtingen. Obligatiehouders van alle drie de klassen obligaties hebben ingestemd met het voorstel. Dit met een percentage van tussen de 94 en 97,5% VOOR het voorstel. Het voorstel is daarmee voor alle obligatiehouders goedgekeurd.

De behartiging van de belangen van de Homburg obligatiehouders kunnen daarmee vanuit de Stichtingen worden gecontinueerd.

Proof of Claim (2)

Het indienen van vorderingen (Proof of Claim) is een standaard onderdeel van een CCAA-procedure. De Monitor dient een overzicht te hebben van alle vorderingen, ook van werknemers, de bakker om de hoek, of partijen die op andere gronden een vordering menen te hebben.
In het geval van de Homburg Bonds of Capital Securities zijn alle gegevens van de eigenaar en de hoogte van het bezit reeds in het register van de Stichtingen aanwezig. De Stichtingen hebben de Monitor voorgesteld dat zij namens u deze vorderingen indienen. Dit scheelt iedereen een hoop werk en kosten. De rechtbank heeft op 30 april deze werkwijze goedgekeurd. 

Obligatiehoudersvergaderingen

Mortgage Bonds vergaderingen op 24 en 25 oktober 2012, locatie jaarbeurs Utrecht

Voor drie series van Mortgage Bonds zullen op 24 en 25 oktober aanstaande aparte Vergaderingen van Obligatiehouders worden georganiseerd. Voor een vierde serie van Mortgage Bonds komt op 25 oktober een Informatiebijeenkomst. Op formele Vergaderingen van Obligatiehouders wordt een Voorstel aan de houders voorgelegd waarover zij hun stem kunnen uitbrengen.  Het gaat om de volgende data en tijden:

woensdag 24 oktober 2012:
Bond 4: 09:00 - 13:00 uur (registreren voor vergadering tussen 09:00 en 10:00 uur)
Bond 7: 13:30 - 17:30 uur (registreren voor vergadering tussen 13:30 en 14:30 uur)

donderdag 25 oktober 2012:
Bond 5: 09:00 - 13:00 uur (registreren voor vergadering tussen 09:00 en 10:00 uur)
Bond 6: 13:30 - 17:00 uur (registreren voor informatiebijeenkomst tussen 13:30 en 14:30 uur)

Betreffende bondhouders krijgen in de tweede week van oktober een uitnodiging en nadere documentatie, voor Bond 6 komt dit in de derde week van oktober. Voor de drie series waar een voorstel ter goedkeuring wordt voorgelegd, kan op de vergadering worden gestemd, of een schriftelijke stem per Volmacht worden afgegeven.
Vergaderingen en Informatiebijeenkomst zijn enkel toegankelijk voor houders van de betreffende Bondserie.

 

Homburg Invest: schuldenplan in derde kwartaal

 (19-03-12) Amsterdam. De ruim 9000 obligatiehouders van vastgoedfonds Homburg Invest, dat sinds 9 september 2011 in een Canadese vorm van surseance zit, blijven voorlopig in onzekerheid over het lot van hun belegging.

Homburg krijgt verlenging bescherming schuldeisers tot eind mei '12

AMSTERDAM (16/03/12),  (Dow Jones)-- Homburg Invest Inc. (HII.AE) heeft vrijdag voor de tweede maal verlenging gekregen van een Canadese rechtbank voor bescherming tegen schuldeisers onder de zogenaamde Companies' Creditors Arrangement Act (CCAA), blijkt vrijdag uit een gesprek met toezichthouder Pierre Laporte van Deloitte & Touche.